torstai 12. maaliskuuta 2015

3 viikkoa takana, meleko monta enemmän edessä

Heti alkuun pahoitteluni, arvoisa(t) lukijani, tästä hiljaiselosta. Huomasin nimittäin juuri, että edellisestä päivityksestä on vierähtänyt kokonainen viikko! Se nyt on tokikin vielä kohtuullisuuden rajoissa kaikin puolin, mutta heti on otettava itseänsä niskasta kiinni, ettei pidemmäksi enää tauko veny.

Ikävintähän tässä on se, että mitään maatakaatavanmullistavaa kerrottavaa minulla ei ole. Joten ihan vain jos sitten kuulumisia tässä summa summarummeilen.

Eli tiistaina tuli täyteen kokonaiset kolme viikkoa tätä projektia. Saldona on -1,8 kg. Tosin vaa'alle pääsin tiistain sijasta vasta keskiviikkona, joten öh kolme viikkoa ja yksi päivä noin niin kuin tarkalleen ottaen oli tuon lukeman päiväys. Olen tuohon enemmän kuin tyytyväinen. Tähän kolmeen viikkoon kun on mahtunut pari talvilomapäivää, ja nyt sitten sunnuntaiaamusta tiistai-iltaan kestänyt työreissu, jonka aikana mätin ravintolaruokaa sydämeni (ja ennen kaikkea vatsani) kyllyydestä.

Tosin minun kohdallani jonkinnäköisenä taikasanana on edelleenkin hiilihydraatit. Tai siis ne sellaiset tyhjät ja turhat... että ravintoloidessakin kun ne vain maltan jättää mahdollisimman vähälle, niin ei lukemat ihan hurjiksi taida päästäkään. Ja toisaalta työreissuillessa ei paljoa ehdi välipaloja ja muita napsimaan. Mutta olen kyllä varautunut jo siihen, että ensi tiistain lukeman pienentymä on huomattavasti paljon maltillisempi.

Siinä olen pääni pitänyt, että kitudieettaamaan en ryhdy. Että ihan olen syönyt ja kylläisenä pysymiseen keskittynyt! 

Liikkumisen kanssa ei ole ihan hirvittävän vahvasti vielä alkanut. Nyt alkaa vihdoin ja viimein tuo olkapää olla siinä kunnossa, että uskaltaa taas suunnitellakin jotain. Loppuviikon aikana on itsensä johonkin aktiviteettiin kyllä kannustettava! Työni toki on siinä mielessä ihan jo kohtuullista aktiivisuustasoa vaativaa; käytännössä olen jalkojeni päällä koko työpäivän ajan ja kävelen eessuntaas. Pitäisikin joskus ottaa askelmittari mukaan ja katsoa, että pitkäksikö matka kasvaa päivän aikana. Töitähän teen vain päivän tai kaksi viikossa, joten se ei ihan koko viikon liikuntaa vielä oikein kattamaan pääse sekään.

Tähän turhanpäiväisenlattean selosteeni loppuun vähän virtuaalipainonhallintakuulumisia: On kyllä minun kohdallani ollut erittäin toimiva setti! Varsinainen vertaistuen puoli on jäänyt todella vähäiseksi ja tyystin sivuseikaksi, mutta tuo jokaisen suupalan kuvaaminen ja ylöslaittaminen toimii itselläni oikeinkin hyvänä ohjastajana. Eli kun mitään ei ilkiä jättää kuvaamatta, ja pieniä/turhia/epäterveellisyyksiä ei halua kuvata, niin sama on sitten jättää syömättäkin ;) Totesin, että sen verran hyvin ravitsemuksen perusteet tiedän, että grammantarkka keittiövaa'an kanssa puljaaminen ja makrojen laskeminen tulee ajankohtaiseksi vasta sitten, kun päästään lähemmäs Bikini fitness -kuntoa :-P Eli ei koskaan. Ja kun tällaisella varsin pienehköllä ryhtiliikkeellä ollaan tällaisissa tuloksissa kiinni, en näe tarpeelliseksi sen hifimpään suuntaan lähteä toimintaa viemäänkään.

Notta näillä jatketaan. Koitahan jaksaa pysyä kelkassani mukana, vaikka välillä olikin tällaisen latteamman selosteen vuoro. Lupaan yrittää ensi kerralla olla taas iskevämpi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti